Алла Родовой з села Мала Буда на Герцаївщині Чернівецької області виростила лимонне дерево. Каже, що секрет у тому, що рослину поливають дощовою водою.

30-річне лимонне дерево висотою три з половиною метри всипане жовтими та зеленими плодами, пише "Молодий буковинець".

"Виростила це деревце з насінини лимона, який мама купила на базарі. Посадила його в землю, поливала дощовою водою, а взимку розтоплювала сніг. Якогось особливого догляду лимонне дерево не потребує. Лише у спекотну погоду треба його щодня поливати, бажано дощовою водою. Взимку можна поливати раз на тиждень, бо воно "спить". А за сім років воно почало плодоносити. Вперше дало три великих лимони завбільшки з кулак. Зараз близько 25 плодів, які дозрівають. Ще є чимало маленьких – завбільшки з горіх. Тому тепер маємо свої лимони і в магазині не купуємо. П'ємо чай, додаємо до варення", - ділиться враженнями жінка.

Читайте також: 40 видів фруктів виростив учений на одному дереві

Навесні та влітку лимонне дерево росте на дворі в ящику, а на зиму його заносять до хати. Коли стане великим, гілки підріжуть.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще