Один із найдивовижніших у світі судових прецедентів відбувся в Швеції.

Сімдесятирічна шведка програла судову тяганину власній внучці за домашнього улюбленця – спільного кота.

Конфлікт виник після того, як внучка захворіла і кота довелось доглядати бабці. Старенька настільки прив'язалась до домашньої тварини, що не захотіла повертати його своїй внучці, коли та підросла та переїхала у власне помешкання.

Молода жінка, який на той час було лише 20 років, у 2002- му наважилась на безпрецедентну судову претензію – ініціювала позов про повернення їй кота.

Читати також: Кіт ледь не зірвав футбольний матч в Голландії (відео)

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Відомо, що судова тяганина тривала цілих п'ять років. У першій інстанції – окружному суді міста Седертер вимоги бабусі визнали правомочними, оскільки вона вважала, що кіт залишиться у неї назавжди, однак Апеляційний суд постановив повернути домашню тварину внучці.

До слова у 1999 році у США суд задовольнив вимоги громадянина Арканзасу Джеррі Вільямса сплатити на його користь 14500 доларів та відшкодувати витрати на лікування через укус сусідського собаки, який покусав йому сідниці.