Мешканець Німеччини Хайнц Штуке у далекому 1962 році рушив у навколосвітню подорож велосипедом, яка тривала понад півстоліття. Своє рішення чоловік пояснив просто: це цікавіше, аніж працювати десь на заводі.

За час подорожі німець проїхав 608 тисяч кілометрів та побував у 196 країнах, зробив безліч фотознімків та написав щоденник, який налічує 18 тисяч сторінок.

За щоденником Хайнца Штуке згодом видали книгу. В ній він розповів, як одного разу загубив свій велосипед в Сибірі, як його покусали бджоли, як йому вдалося втекти від групи розлючених мешканців Гаїті, і навіть описав, як його заарештували та кинули у в'язницю в Мозамбіку.

Читати також: Велоекстремал стрибає дахами будинків

Окрім велосипеда, мандрівник взяв у поїздку казанок для приготування їжі, спальний мішок та намет.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Мандрівник зізнався, що спочатку їхав на стальному велосипеді (перші 10 років), а потім пересів на більш легший та портативніший Brompton.

Відповідаючи на запитання журналістів, Хайнц наголосив, що жодної секунди не пожалкував за свій вибір і сказав, що планує нову подорож.