В Україні набирає оборотів черговий незаконний бізнес шахраїв. Тепер вони вигадали нову схему заробітку на українцях: онлайн-кредитування.

Про це повідомляє UBR.

Для цього зловмисники створили підставні фінансові компанії, на базі яких користувачі можуть позичати гроші онлайн, а самі кредитори – залишаються ні з чим.

За словами керівника департаменту управління ризиками Тараса Кузьми, частіше за все подібними махінаціями займаються колишні співробітники банків, або подібних кредитних сервісів.

У свою чергу кредитори володіють даними про клієнтів, тому не перевіряють на відстані весь процес. Іноді шахраї використовують вкрадені або втрачені за певних обставин документи, або оформлюють кредити на безробітного. Гроші знімають невеликими сумами – від 2 до 10 тисяч гривень за один раз.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Експерт відзначив, що у подібних випадках слід терміново звертатися до правоохоронців. Після відкриття кримінальної справи злочинців змусять відшкодувати вкрадене із власного прибутку, або офіційної зарплати.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що інтернет-шахраї активізували діяльність на сайтах продажу товарів.