Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко нагадав українцям про їх право отримати безкоштовні ліки та попередив про махінації, в яких беруть участь самі лікарі.

За словами Розенка, нині зафіксовано ряд порушень з боку лікарень, коли лікарі вдаються до маніпуляцій та радять своїм пацієнтам не приймати ці ліки, які ніби-то не допомагають. Натомість виписують інші препарати.

Віце-прем'єр наголошує, що не варто цьому вірити.

"Тобто схеми продовжують діяти, маніпуляції продовжують діяти, урядову програму намагаються дискредитувати, і тут дуже важливо, щоб місцеві органи влади жорстко реагували на всі звернення громадян. Тому що серед 157 препаратів є всі необхідні медикаменти для проведення ефективного лікування", – сказав чиновник.

З приводу доступних ліків, Розенко пояснив, що програма уряду передбачає забезпечення українців ліками як вітчизняних, так і європейських виробників, зокрема, за словами міністра, аптеки забезпечені препаратами 13 виробників Євросоюзу, 12 – українських та ще по одному виробництва Індії та Ізраїлю.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Тобто це не найдешевші препарати, але вони ефективні", - зазначив Віце-прем'єр-міністр.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", в Україні хочуть заборонити ввозити і продавати ліки із Росії.