Вперше на Євробаченні учасник з Австралії з'явився в 2015 році. Пісенний конкурс відзначав тоді 60-річний ювілей, і на честь такої події країну-континент допустили до участі в європейському шоу. Тоді визначених планів на постійне представництво на Євробаченні Австралія не будувала, це була, скоріше, демонстрація своїх музичних талантів європейському глядачеві.

У перший же рік представник від Австралії Гай Себастьян посів почесне третє місце. У наступному 2016 році австралійка корейського походження Дами Ім боролася вже за перше місце, отримавши переконливу перемогу за оцінками від журі, але поступившись Джамалі за балами глядацького голосування.

До сих пір серед фанатів конкурсу є здивування з приводу участі Австралії в європейському конкурсі. Але кордони Євробачення розширюються, про своє бажання брати участь заявляють вже Казахстан і навіть Китай!

Цього року до Києва представляти Австралію приїде Isaiah Firebrace (Ісайя, або як вимовляють - Айзайя, Фаєрбрейс). Його кандидатуру затвердила мовна телекомпанія SBS на внутрішньому відборі.

17 річний співак став переможцем австралійського X-Фактора. Його переможний сингл It's Gotta Be You увійшов в топ популярних пісень в Австралії, а також в чарти Нової Зеландії, Швеції, Данії та Нідерландів. У грудні Ісайя випустив свій перший альбом під нехитрою назвою «Isaiah», який прихильно прийняли критики і рядові слухачі. Ісаї явно не позичати не тільки таланту, а й завзятості. На свої заняття з вокалу він їздив з маленького містечка Моама до Мельбурна, так що тільки на дорогу йшло по 6 годин щодня.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Вже 9 травня, на першому півфіналі євроконкурсу, Ісайя виконає композицію «Do not Come Easy».

На даний момент всі 43 офіційні делегації країн-учасниць Євробачення забронювали місця в готелях Києва та скоро приїдуть до столиці, повідомила генеральний директор компанії «Пілот» - офіційного туристичного оператора Євробачення-2017 - Олена Корчинська. У тому числі бронь в готелі зберігає за собою російська делегація.