Інтерпол припинив розшукувати колишнього міністра енергетики часів Януковича Едуарда Ставицького, визнавши його кримінальне переслідування політичним. Про це повідомив адвокат одіозного міністра Юрій Іващенко на своїй сторінці у Facebook.

"Комісія з контролю за файлами Інтерполу на 99 сесії прийняла рішення про припинення розшуку Едуарда Ставицького. Сьогодні отримано офіційне підтвердження з Інтерполу і від Комісії з контролю за файлами Інтерполу, що скарга Едуарда Ставицького повністю задоволена, його кримінальне переслідування визнано політичним. Комісія взяла до уваги наші аргументи ", - повідомив адвокат Ставицького.

Нагадаємо, що Генпрокуратура України оголосила Ставицького в розшук 24 березня 2014 року. Його підозрюють в розкраданні коштів в особливо великому розмірі.

Інформація про те, що Ставицького оголошено в міжнародний розшук з'явилася на сайті Інтерполу в квітні 2016 року.

У грудні 2016 року правоохоронні органи Ізраїлю повідомили, що продовжують розглядати запит ГПУ про екстрадицію в Україну екс-міністра Ставицького. З відповідним запитом до Ізраїлю їздив головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Сам Ставицький, перебуваючи в Ізраїлі, стверджував, що отримував пропозицію заплатити кілька мільйонів доларів за закриття справи проти нього.

На початку березня 2017 року Генеральна прокуратура України направила клопотання до суду з проханням дозволити залучити екс-міністра енергетики і вугільної промисловості Едуарда Ставицького до відповідальності заочно. ГПУ не повідомила про це офіційно - інформація спливла в соцмережах.

Як повідомляв сайт Знай.ua, Інтерпол зняв з розшуку колишнього президента України Віктора Януковича і його старшого сина Олександра.