Компанія GFK Ukraine за запитом Міжнародної організації з міграції оприлюднила дані, згідно з якими 8% (приблизно 3 мільйони) українців мають намір заробляти на чужині.

Найбажанішими країнами для українців є Польща, Німеччина, США, Велика Британія і Росія. Чоловіків, які хочуть працювати за кордоном вдвічі більше ніж жінок. 34% з опитуваних не проти поїхати з України, але конкретних планів поки не мають.

Кількість українців, які не хочуть покидати країну скоротилася з 55% до 44% у порівнянні із 2011 роком. Найпривабливішими країнами для міграції є Польща і Німеччина - 30% респондентів хочуть працювати саме там. Заробляти у Росії тепер менше охочих - 12%. У 2011 році цей показник дорівнював 18%.

Цікаво, що нелегально працювати за кордоном не проти 41% опитуваних. У 2011 році 28% погоджувались на неофіційне працевлаштування.

Читайте також: Десять нових військкоматів з'являться на Львівщині

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як зазначив голова представництва Міжнародної організації з міграції в Україні Манфред Профазі, такий висок відсоток охочих мігрувати пов'язаний з економічною кризою та військовим конфліктом на Донбасі.