На вихідних харківські бійці Національної гвардії відвідали історичне місце-село Нижня Озеряна.

Як повідомляє на своїй сторінці в Facebook Національна гвардія, цей проект організували бійці АТО спільно з харківськими журналістами та екскурсоводами. Головна мета - ознайомити солдат-строковиків з історією Харківської області.

По дорозі із Харкова екскурсовод Олена Єлагіна розповіла гвардійцям про історію міста та області, і про оберег Слобожанщини - ікону Озерянської Божої Матері, та про звитяги отамана Івана Сірка.

Військові відвідали садибу-музей "Українська хата", якій більше, ніж 300 років. Вони побували у старому саді з величезним урожаєм яблук "білого наливу", випили води з колодязя.

Читайте також: Волонтери надрукували кишеньковий довідник про перемоги українців

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Зголоднілі військові зварили справжній польовий козацький куліш. Вони поділилися рецептом "солдатської їжі".

Для приготування "каші" бійці використовували такі продукти: курятина, яловича тушонка, свиняча грудинка, сало, цибуля, картопля, морква, сіль, перець, приправи, пшоно, яйця.

Нагадаємо, що волонтери організували творчу реабілітацію воякам на березі моря в Херсонській області.

Бійці не тільки засмагали на сонці та купались у морі, а й малювали картини та отримували водні процедури для оздоровлення.