Громадянин України потрапив у полон в Афганістані. Відеозвернення чоловіка було опубліковано в інтернеті днями, хоча датоване воно другим серпня. Як саме це сталося - зараз з'ясовують українські дипломати.

"10 серпня ми отримали звернення дружини про зникнення її чоловіка в Афганістані. Ми звернулися в компетентні органи, а також доручили нашим дипломатам перевірити інформацію. Зараз наші дипломати з'ясовують обставини інциденту і працюють над вирішенням ситуації", - повідомила Інтерфаксу-Україна речник МЗС України Мар'яна Беца.

На відеозверненні чоловік називає свої ім'я - Дмитро Білий. Каже, що він за професією інженер-будівельник, приїхав до Афганістану працювати на будівництві афганських проектів.

Читайте також: Місія ООН підтвердила загибель двох українців у Малі

"Пан Білий працював в Кабулі протягом останніх 10 років у компанії Будсервіс, тобто він там працював цілком офіційно. Офіційно у нас є така інформація від його родичів", - повідомив посол України в Афганістані і Таджикистані Віктор Нікітюк.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

Чоловік зазначив, що потрапив у полон невідомих і його життю загрожує серйозна небезпека, у зв'язку з чим він просить "дати їм все, що вони просять". Після цього в кадр заходить озброєний автоматичною зброєю невідомий чоловік із закритим обличчям.

Відомо, що Дмитро Білий мешкає в Дарницькому районі Києва. Має двох дорослих дітей та онуку.