Трагедія в Іловайську, що сталася торік, може залишитися безкарною. Начальник Генштабу ВСУ Віктор Муженко не відповідає на запитання про Іловайську битву.

На сайті "Петро і Мазепа" вийшло інтерв'ю з начальником Генерального штабу. У ньому Муженко розповів, як домовлялися з Росією про "зелений" коридор з Іловайська і як росіяни міняли плани в однобічному порядку.

"Особисто спілкувався з першим заступником начальника Генерального штабу РФ, генералом Богдановським Н.В., і після заяви Путіна в ЗМІ про те, що вони готові надати "зелений" коридор для виходу наших підрозділів з технікою і з озброєнням. Але о 23:00 28 серпня на мене вийшов генерал Богдановський та інформував, що умови міняються, і вихід можливий лише, якщо ми залишимо озброєння і техніку і тоді буде дозволений вихід військовослужбовців. На ці умови ми не могли погодитися, тому було прийнято рішення про прорив", - говорить Муженко.

Читайте також: Ізварине: "Хлопцям довелося воювати зі своїми рідними по різні сторони окопів"

Також він розповів про втечу наших підрозділів, про некерованість добровольчих батальйонів та не зміг дати пояснення дій керівництва сектора "Б", зокрема генерала Хомчака.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Як пише на сторінці в соцмережі колишній пресс-фіцер АТО Олексій Дмитрашковський, Муженко ухиляється від відповідей на наступні ключові питання:

1. Чому до цих пір не покарані військові керівники, які допустили самоправство?

2. До якої відповідальності притягнені винні в загибелі людей?

3. Де знаходився резерв, який повинен прикрити фланги?

4. Якщо про наступ в цьому напрямку було відомо, чому заздалегідь не було прийнято рішення?

5. Які доповіді були вами представлені на ім'я президента України про самоправство керівництва МВС?

6. Яке право мали представники МВС приймати стратегічні рішення?

7. Як ви, знаючи про провину генерала Хомчака, допустили просування його по службі? (Хомчака підозрюють в зраді і саботажі. – "Знай").

8. Чому заборонялося давати правдиву інформацію про події в Іловайську та Луганському аеропорту?