Російський телекоментатор та головний редактор спортивних каналів "НТВ Плюс" Василь Уткін висловив своє захоплення українською мовою, якою він прочитав книгу Джоан Роулінг "Гаррі Поттер".

Про це повідомляє "Апостроф".

Він зазначив, що перебував в Україні і дуже швидко прочитав те, що взяв з собою.

"Спочатку купив один том "Гаррі Поттера" українською мовою. Це виявилося настільки чудово, що я купив інший. Мені дуже подобається українська мова. Я не хочу сперечатися щодо її статусу - зараз це дуже болюче питання, за це навіть вбивають, я чув. Я завжди говорив: є дві мови, створені для музики - італійська та українська. По-моєму, співати цими мовами просто прекрасно", - наголосив Уткін.

Нагадаємо, в 2011 році Уткін заперечував існування української та білоруської мов як самостійних.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Читайте також: Футбол в Росії: суддя захищався від гравців шокером (відео)

Він зазначав, що бажання самоідентифікації зрозуміле і нормальне, але це не означає наявності мови.

"Що ви вчили в школі, я не знаю, а те, що називають українською мовою, є південноруським діалектом", - сказав коментатор.

Неважливо,за його словами, яку він має назв, але це діалект російської мови, як і білоруська мова.