У Києві 68-річний директор одного із українських науково-дослідних інститутів витратив не за призначенням понад 1 млн. грн, які були виділені на ремонт державних будівель. Повідомила прес-служба ГУ МВС України у м. Києві.

Ще у 2008 році директор інституту уклав договір підряду з директором підприємства, які повинні були проводити ремонтні роботи нежитлової будівлі. Але вказані роботи фактично не були виконані. Зловживаючи своїм службовим становищем, директор вносив неправдиві відомості до актів приймання виконаних підрядних робіт. Усі вилучені документи були направлені на експертизу.

Службова особа державної установи своїми умисними діями розтратив бюджетні кошти в особливо великих розмірах.

Слідчим відділом Подільського районного управління в місті Києві фігуранту оголошено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, за двома статтями ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України (службове підроблення) та ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Читайте також: Посадовці Фонду соцстрахування привласнили 30 мільйонів гривень з бюджету

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років, позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, а також конфіскацію майна.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадуємо, що раніше, службові особи Західного управління капітального будівництва Міністерства оборони України спричинили державі збитків на суму 1,5 млн. грн.