Троє бійців, які втратили кисті руки, отримали три мільйони гривень від уряду на протезування в Італії.

Як повідомляє 5 канал, це перший досвід роботи з італійською компанією, адже раніше на протезування бійці їздили до Німеччини.

Чиновники повідомили, якщо італійська фірма влаштує бійців АТО, то інші, з такими ж проблемами, поїдуть за таким же маршрутом. В Італії бійці пробудуть два тижні.

"Уряд збільшив суму протезування на одну кінцівку до двох мільйонів 107 тисяч і це дасть можливість всім бійцям, які потребують високотехнологічні протези, поїхати за кордон, щоб вони їх отримали вже цього року", - повідомив голова державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО Артур Дерев'янко.

Бійці прокоментували свої поїздку. Незважаючи на втрати рук, вони планують повернутись на схід України для оборони державних кордонів.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Обійматися, з кимось вітатися, я якось відвик вже", - говорить військовослужбовець батальйону "Полтавщина" МВС Олександр Піддубний.

"Зробити протез і повернутися в батальйон, якщо Бог дасть", - зазначив військовослужбовець 17-го мотопіхотного батальйону Андрій Шараєнко.

Читайте також: В Австрії медсестру "Лютик" навчать ходити на протезах

Нагадаємо, дев'ятеро дітей учасників АТО та вимушених переселенців з Донбасу та Криму поїхали на психологічну реабілітацію до Вільнюса.