Копію найпотужнішої в історії людства легендарної термоядерної бомби АН-602, вона ж "Цар-бомба" або "Кузькіна мать" привезли до Москви.

Про це повідомляє Корреспондент.

Її будуть показувати відвідувачам виставки "70 років атомної галузі. Ланцюгова реакція успіху", яка пройде в Манежі. Виставку можна буде відвідати з першого по 29 вересня.

Бомба була доставлена ​​з федерального ядерного центру в Сарові пізно ввечері 22 серпня спеціальним транспортом.

Читайте також: На Приморському бульварі проходить ярмарок народних майстрів (фото)

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Термоядерна авіаційна бомба АН602 була розроблена в СРСР в 1954-1961 роках. Це найпотужніше вибуховий пристрій за всю історію людства.

Потужність бомби становила близько 58 мегатонн тротилового еквівалента, що більш ніж в три тисячі разів могутніше атомної бомби, скинутої США на Хіросіму.

Випробування АН602 відбулося 30 жовтня 1961 року полігоні Сухий Ніс на Новій Землі. Бомба була скинута зі спеціально модернізованого для цього випробування стратегічного бомбардувальника Ту-95В. Ядерний гриб від вибуху піднявся на висоту 67 кілометрів, а ударна хвиля три рази обігнула земну кулю.