Сьогодні в дніпропетровській будівлі Театру опери та балету відкрився Всеукраїнський форум волонтерів "ГромадаFest". У рамках заходу пройдуть круглі столи, презентації найактуальніших проектів волонтерів з усієї країни, виставка военпрома і безкоштовні майстер-класи для дорослих і дітей.

Про це повідомив "МОСТ-ДНІПРО".

Форум буде проходити з 26 по 30 серпня з ініціативи голови Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченка.

Організатор Всеукраїнського форуму волонтерів "ГромадаFest" і "Товариства Ветеранів АТО" Наталія Зарицька розповіла про те, які питання будуть обговорювати волонтери на "ГромадаFest":

"У перший день на форумі ми будемо говорити про проблеми реабілітації. При чому, як реабілітації учасників АТО, так і переселенців. Другий день - фінансово презентаційний. Всі учасники форуму презентуватимуть проекти, які вже діють і говорити про плани на майбутнє. У третій день ми будемо говорити про питання донорства крові і будуть проходити практичні семінари з питань електронних закупівель. У суботу ми поговоримо про проблеми переселенців, а в неділю обговоримо питання соціальної підтримки учасників АТО і переселенців ", - сказала вона.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Організатор Всеукраїнського форуму волонтерів "ГромадаFest", глава правління БО БФ "МАК" Наталія Макуха зазначила, що питання реабілітації, які будуть обговорюватися на заході в перший день, дуже важливі для суспільства.

Читайте також: Чеські благодійники передали в АТО речі та солодощі (фото)

"Наш фонд і наша волонтерська група працює в різних напрямках, ми не тільки допомагаємо військовим в зоні АТО і пораненим, які знаходяться на лікуванні в Дніпропетровську. Ми також розуміємо, що є необхідність психологічної підтримки. Тому що ті люди, які повертаються зараз із зони АТО, вони не тільки несуть із собою досвід війни. Вони повертаються в суспільство і стикаються з тим, що ми не так швидко реформуємося, як їм хотілося б. Тому питання реабілітації, як фізичної, так і психологічної, які сьогодні будуть обговорюватися на форумі, дуже важливі. У нас є всілякі санаторії і так далі, але це все місця відпочинку, а не повноцінної реабілітації бійців АТО", - сказала вона.