Сьогодні відбулося урочисте відкриття столичного фунікулера. Він почав працювати після капітального ремонту. Зокрема, відзначили 110-річчя відкриття цього транспортного засобу, який експлуатують з 8 травня 1905 року.

Про це передає УНН.

За 110 років Київський фунікулер тричі докорінно реконструювали. Зараз же під час капітального ремонту була оновлена ​​концепція зовнішнього вигляду вагонів, їх внутрішня оббивка, місця для сидіння, двері, підйомні механізми та окремі вузли. До того ж на станціях і в вагонах фунікулера встановлений Wi-Fi.

Відтепер у Київському фунікулері можна буде оплачувати проїзд карткою або платіжним пристроєм з безконтактної технологією МаsterCard. Це стало можливим завдяки співпраці КП "Київпастранс" з банками та іншими пратнерами. Для того щоб оплатити проїзд, потрібно піднести безконтактну банківську катку до турнікета і з рахунку клієнта буде знята сума, що відповідає вартості проїзду.

Читайте також: Київський фунікулер знову працює

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Під час святкування на майданчику перед фунікулером працювали аніматори, грали музиканти, малюкам роздавали брендові кульки "Київпастрансу". Всіх присутніх пригощали святковим тортом зі 110 свічками, які урочисто задули учасники заходу.

Також розпочалася акція КП "Київпастрансу" "Расшифруй код фунікулера". Ті, хто виконає всі умови акції та відповість на запитання, отримає проїзний квиток на жовтень для поїздок в наземному муніципальних транспорті. Умови акції опубліковані на офіційній сторінці підприємства в Facebook.