Один з адвокатів української льотчиці Надії Савченко Ілля Новіков вивчив українську мову.

Як повідомляють Укрінформ, вивчити мову йому допоміг "Гарі Поттер". Правозахисник підкреслив, що ніколи популярну сагу не читав російською, лише польською та українською.

Він повідомив, що батьки його бабусі проживали в Запорізькій області, але в 20-х роках їх розкуркулили і вислали у Вологодську область.

"Мама народилася вже там. У нашій сім'ї українською ніколи не говорили. Але в якийсь момент мені захотілося вивчити українську мову. Учив її сам. За дитячими книжками. Граматика-то однакова. Читаєш, незрозумілі слова дивишся у словнику. Так само я вчив і польську", - розповів він.

Новіков зізнався, що з сучасних українських письменників йому дуже подобається творчість Сергія Жадана.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

"З сучасних - Сергій Жадан. Взагалі для будь-якої мови важливо, що нею пишуть зараз. Шевченко - це добре, але це півтораста років тому, на цьому не можна нескінченно рухатися далі. А Жадан - це жива мова, якою говорять люди початку XXI століття, це майбутнє", - вважає адвокат.

Читайте також: Адвокат Савченко прийшов до СІЗО у вишиванці

Нагадаємо, що під час одного з засідань стосовно справи Надії Савченко Новіков прийшов в Басманий суд у вишиванці.