Кабінет міністрів України затвердив типовий договір, згідно з яким вищі навчальні заклади не можуть змінювати розмір оплати за навчання частіше, ніж раз на рік. Про це йдеться в постанові Кабміну №634, оприлюдненій на сайті уряду.

"ВНЗ має право підвищувати суму оплати на більше ніж на офіційно встановлений рівень інфляції за попередній календарний рік, із обов'язковим інформуванням про це замовника", - йдеться у документі.

Постановою також передбачається, що замовник може платити за навчання за домовленістю з навчальним закладом як одноразово, так і за семестр або місяць, у готівковій або безготівковій формі.

Читайте також: Уряд до нового навчального року змінив програми для шкіл

Якщо ж замовник не буде виконувати зобов'язання за договором або обов'язків, які визначені законом України про вищу освіту, сплачені кошти будуть залишатися у виші.

Популярні новини зараз
Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року ТЦК витратить 10 мільйонів на перевезення військовозобов'язаних Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими
Показати ще

Нагадаємо, минулого року в Україні закрили 76 вищіх навчальних закладів.