Активісти вимагають від Президента Петра Порошенка забезпечити право на захист власного життя та дозволити громадянам володіти вогнепальною зброєю.

Про це повідомляє Адміністрація президента у Twitter.

Ініціатором петиції виступив голова Асоціації власників зброї Георгій Учайкін. З 29 серпня звернення підписали понад 15 тисяч людей. Вони хочуть "законодавчо затвердити право громадян України на захист".

Стаття 27 Конституції має доповнитись нормою про те, що "кожен громадянин має право на вільне володіння вогнепальною зброєю для захисту свого життя і здоров'я, житла та власності, життя і здоров'я інших людей, конституційних прав і свобод у разі узурпації влади, посягань на конституційний лад, суверенітет та територіальну цілісність України".

Читайте також: Вишам заборонили піднімати оплату за навчання частіше, ніж раз на рік

Популярні новини зараз
В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо ТЦК витратить 10 мільйонів на перевезення військовозобов'язаних Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Активісти також вимагають негайно ухвалити Закон "Про цивільну зброю і боєприпаси". Його зареєстрували у Верховній Раді ще у грудні минулого року. Закон пропонує надати право купувати та використовувати холодну та вогнепальну зброю на підставі дозволу органу внутрішніх справ. Також у ньому визначається порядок використання цієї зброї.

Адміністрація Президента запевняє, що ті петиції, що не набрали потрібної кількості голосів, також будуть обов'язково розглянуті.

Нагадаємо, кілька днів тому Порошенко дав можливість адресувати йому електронні петиції через онлайн-сервіс.