Президент України відвідав поранених нацгвардійців у Центральному госпіталі МВС - повідомляється на сторінці Національної Гвардії України.

1 вересня Петро Порошенко приїхав до Центрального госпіталю Міністерства внутрішніх справ України, де наразі перебуває близько 60 нацгвардійців, які постраждали під час сутичок біля Верховної Ради. Разом з генерал-лейтенантом Миколою Баланом, т.в.о. командувача Національної гвардії та Начальником Центрального госпіталю МВС України Ганною Коваленко він поспілкувався з пораненими бійцями.

Президент зазначив, що Україна пишається витримкою бійців Національної гвардії і висловив сподівання, що вони і надалі демонструватимуть стійкість у відповідь на провокації.

Читайте також: Ляшко з соратниками намагалися вночі прорватися до Порошенка в АП (відео)

Глава держави висловив співчуття родичам загиблих військовослужбовців. Бійцям Нацгвардії будуть присвоєні ордени "За мужність" посмертно. Петро Порошенко відзначив, що перших підозрюваних вже затримано, і зараз іде робота з пошуку організаторів сутичок:

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

"Зараз вони мають понести відповідальність за це. Бо одна справа, коли український герой віддає своє життя на фронті, захищаючи країну від агресора, і у сто разів важче, коли український воїн, герой, гине у центрі Києва, стаючи жертвою провокації недалекоглядних політиків", – сказав Президент.

Нагадаємо, що сьогодні на території військової частини 3027 Нацгвардії, що в селі Нові Петрівці на Київщині, відбулася церемонія прощання з бійцем, старшим стрільцем Ігорем Дебріним, який помер від осколкового поранення в серце, отриманого в результаті заворушень біля Верховної Ради 31 серпня.