Міністерство закордонних справ Італії підтвердило, що російський співак і депутат Держдуми Йосип Кобзон отримав національну візу і буде проходити лікування в Італії. Представник зовнішньополітичного відомства заявив, що це винятковий випадок, який не має під собою політичного підґрунтя, передає Deutsche Welle.

За його словами, мова йде про національну візу для лікування, яка дозволяє Кобзону знаходитися тільки в Італії.

У МЗС пояснили видачу візи гуманітарними причинами і підкреслили, що це питання було погоджено з іншими членами ЄС. Якби хоч одна з країн виступила проти, то депутату Держдуми було б відмовлено, додали у відомстві.

Чиновник також зазначив, що не знає, чи міг хтось посприяти російському співаку в отриманні візи. За його словами, запит був поданий від самого Кобзона.

Читайте також: Кобзон отримав чергову нагороду "ДНР"

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Раніше співак повідомив, що зможе продовжити лікування в Європі завдяки допомозі президента Росії Володимира Путіна. У своїх інтерв'ю він уточнив, що буде проходити лікування в Італії, а обстеження розпочнеться 9 вересня.

Як пояснили в МЗС Німеччини, співак дійсно може на законних підставах отримати дозвіл на в'їзд в одну з країн Євросоюзу, незважаючи на те, що на нього поширюються європейські санкції і формально йому заборонений в'їзд в ЄС.