Київські правоохоронці з початку року завели 287 кримінальних проваджень за фактами ухилення від призову за мобілізацією.

Матеріали для відкриття справ надали міські військові комісаріати, пише Соцпортал.

"У правоохоронні органи з міських військових комісаріатів надходять матеріали за фактами ухилення від призову за мобілізацією. Відомості вивчаються, перевіряються і вносяться до Єдиного реєстру досудових розслідувань, про що повідомляються органи прокуратури", - сказано у повідомленні МВС.

За даними МВС, всі кримінальні провадження розпочато за ознаками кримінальних злочинів, передбачених статтями 335 - "Ухилення від призову на строкову військову службу" і 336 - "Ухилення від призову за мобілізацією" Кримінального кодексу України.

Читайте також: Суд заарештував двох учасників сутичок біля Ради

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

"Всього в суд направлено шість обвинувальних актів про кримінальні правопорушення зазначеної категорії. 114 кримінальних виробництв закрито на підставі ст. 284 КПК України. По решті проводяться слідчі дії", - повідомили у МВС.

Покарання за статтею 335 КК передбачає обмеження волі на строк до трьох років, за статтею 336 - позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.