Печерський районний суд Києва обрав усім 18 підозрюваним у сутичках біля Верховної Ради 31 серпня запобіжний захід.

За повідомленням прес-служби Генпрокуратури, 16 підозрюваним обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів без визначення застави, ще двоє затриманих перебуватимуть під цілодобовим домашнім арештом.

У Генпрокуратурі зауважують, що одному із затриманих повідомлено про підозру за статтею 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу) та частиною 3 статті 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт).

Іншим затриманим інкримінується вчинення правопорушення за частиною 3 статті 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), статтею 293 (групове порушення громадського порядку), частиною 2 статті 294 (масові заворушення) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Генпрокуратура створила відділ по боротьбі з російською агресією

Популярні новини зараз
Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

31 серпня під стінами українського парламенту в Києві виникли сутички після того, як Верховна Рада підтримала в першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації. Протестувальники почали наступ на будівлю Верховної Ради, яку охороняв кордон правоохоронців. За даними МВС, у бік правоохоронців кинули бойову гранату. У результаті сутичок загинули 3 бійці Нацгвардії.

Як заявив речник МВС Артем Шевченко, загалом внаслідок сутичок постраждала 141 людина, із них – 131 міліціонерів і бійців Нацгвардії. У прокуратурі повідомили, що постраждали 150 людей.