У суботу, 5 вересня, заступник голови міністерства Володимир Степанов повідомив журналістам про те, що МНС Росії планує відправити у вересні на Донбас три колони з так званою гуманітарною допомогою.

"У вересні продовжуємо працювати за планом. Планується до кінця місяця три колони", - сказав він, відповідаючи на питання з приводу доставки гуманітарної допомоги.

"На цьому тижні, я думаю, колони не буде, найближча піде на наступній, після 15 числа", - уточнив заступник міністра.

Наприкінці червня міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з незаконним переміщенням Росією на територію України колон вантажівок під приводом доставки так званої гуманітарної допомоги населенню Донецької та Луганської областей.

Україна наполягає, щоб гуманітарна допомога перевозилася через контрольовані українськими митниками пункти пропуску. Однак РФ продовжує перевозити колони через підконтрольні бойовикам пункти.

Популярні новини зараз
Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Читайте також: У Слов'янську затримали бойовика "ДНР"

Нагадаємо, в Генштабі неодноразово відзначали, що бойова активність бойовиків в зоні проведення антитерористичної операції підвищується після прибуття чергових "гумконвоїв".

"Гуманітарний конвой", який Росія відправляє на схід України під виглядом гуманітарної допомоги місцевому населенню, везе терористам бронежилети, артилерійські гармати, снаряди.