У Слов'янську правоохоронці затримали місцевого жителя. Він входив до лав збройного терористичного угрупування "ДНР" минулого року.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

У травні 2014 року раніше судимий 29-річний житель міста вступив до лав терористів.

Головним мотивом, який спонукав його до вступу в банд формування стала жага наживи. Правоохоронці встановили, що в обов'язки підозрюваного входило чергувати на блокпосту "ДНР". Він розміщувався на 676 кілометрі автодороги сполученням Київ-Довжанський.

У міліції наголосили, що бойовик ніс службу зі зброєю та здійснював незаконний огляд транспорту та громадян.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Зловмисник, після звільнення українськими військовими міста від окупації терористичних сил, залишився на вільній території. Він досить тривалий час переховувався у населених пунктах регіону, а також в інших областях України.

Читайте також: Три випадки шпигунства на користь РФ викрили на Львівщині

Правоохоронці затримали його, коли він повернувся до Слов'янська.

Затриманому оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за статтею Кримінального кодексу "створення терористичної групи чи терористичної організації". Суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Йому загрожує позбавлення волі на строк до 15 років.