9 вересня, ввечері, правоохоронці затримали бійця "Торнадо" Лящука на прізвисько "Моджахед". Його підозрюють у скоєнні численних злочинів на території Луганщини.

Про це пише головний військовий прокурор України Анатолій Матіос на своїй сторінці у Facebook.

"Жорстко але без стрілянини, слідчі Головної військової прокуратури, в результаті оперативної комбінації співробітників департаменту карного розшуку МВС у готельному комплексі на Обухівській трасі поблизу Києва, увечері 09.09.2015 розшукали і затримали найбільш небезпечного і жорстокого із усіх підозрюваних бійців", - написав він.

Читайте також: Як тільки почали говорити правду – почалися репресії - комбат "Торнадо"

За його словами, затриманий - громадянин Білорусії. Він переховувався від слідства понад два місяці.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Згідно інформації, Лящук сповідує цінності екстремістської організації "Ісламська Держава". Його підозрюють у скоєнні тяжких та особливо тяжких злочинів у складі злочинної організації з числа окремих працівників міліції роти патрульно-постової служби "Торнадо".

"Моджахед" жорстоко і безжально піддавав тортурам місцеве населення Луганської області, організовував і брав безпосередню участь у зґвалтуванні затриманих, яких він разом з іншими підозрюваними викрадав із "корисливих мотивів".

Нагадаємо, прокуратура переконала потерпілих та свідків у справі роти "Торнадо" дати свідчення.

Матіос повідомив, що рота "Торнадо" з'явилася після того, як розформували за вчинення мародерств і злочинів батальйон "Шахтарськ".