У вересні в Білорусі заборонили українські жіночі гігієнічні прокладки та серветки різних марок.

Про це повідомили у прес-службі Міністерства торгівлі Білорусі.

Заборона на ввезення і продаж введена постановою заступника міністра охорони здоров'я, головного державного санітарного лікаря Ігоря Гаєвського.

Заборона поширюється на жіночі гігієнічні прокладки на кожен день Discreet DEO Waterlily plus, Discreet Deo Весняний бриз, Discreet Air Multiform, Discreet Deo Water Lily Multiform, а також Naturella Ultra Normal, Naturella Camomile Normal, Naturella calendula виробництва компанії "Procter&Gamble" (Україна ). Встановлено, що прокладки не відповідають гігієнічним вимогам з водневого показника (pH).

Разом з тим, з 1 вересня у країну не можна ввозити і продавати засіб для чищення туалетів "Туалетный утенок 5 в 1" виробництва компанії "СК Джонсон" (Україна).

Популярні новини зараз
Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці
Показати ще

Читайте також: Білоруські вболівальники передали гроші та харчі бійцям АТО

Заборона торкнулася і паперових серветок "Ruta" виробництва ПАТ "ВГП" (Україна), "Silken", виробництва OOO "ДАРПАК" (Україна). У них порушені органолептичні показники (фарбування водної витяжки).

Нагадаємо, що об'єднання виробників кондитерської, крохмалепатокової і харчоконцентратної продукції асоціація "Укркондпром" заявляє про блокування Білоруссю експортних поставок української харчової продукції.