Голова українського бюро Інтерполу, генерал-майор міліції Василь Неволя та його заступники безпідставно отримали статус учасника бойових дій для того, щоб уникнути люстрації.

Неволя є незмінним керівником українського бюро Інтерполу з 2008 року.

Як передає Громадське, він та його заступники, полковники міліції Іван Ожелівський та Михайло Бахмутченко, відповідно до закону "Про очищення влади" автоматично підпадають під люстрацію.

У кінці 2014 року чиновники організували собі виїзд в зону АТО. Співробітник ГУБОЗ МВС України, який попросив змінити йому голос і приховати обличчя, розповів журналістам, що це було зроблено з єдиною метою - уникнути люстрації.

У розпорядженні журналістів опинилися документи, які підтверджують, що поїздка інтерполівців в зону АТО - не службова необхідність, а військовий туризм.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Читайте також: У списку СБУ понад 800 зниклих безвісти - Ірина Геращенко

Йдеться про наказ відправити Василя Неволю з 19 вересня 2014 року терміном на 4 доби в Краматорський міськвідділ міліції і Сєвєродонецький міськвідділ на службовому автомобілі "Фольксваген Пасат", а також папери на відрядження Ожелівского і Бахмутченко в ті ж райвідділи строком на 4 доби, тільки двома тижнями пізніше, 6 жовтня.

Сам Неволя коментувати журналістам свою поїздку в зону АТО відмовився.