Станом на 10 вересня в списку Служби безпеки України значиться 804 зниклих безвісти на Донбасі.

Про це повідомила у Facebook уповноважена президента з питань мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко.

"Міжнародні гуманітарні організаціі переконані, що ця цифра більша, просто поки немає доступу на окуповані території, ми не можемо з'ясувати повну інформацію і оцінити масштаб страшної проблеми", – написала Геращенко.

Ще більшою проблемою вона називає ідентифікацію і транспортування тіл загиблих.

"Очевидно, що це є справою держави – звільнення кожного заручника, пошук кожного зниклого безвісти, поховання кожного загиблого героя і встановлення його імені. Ці питання є одними з пріоритетних на нашій мінській гуманітарній підгрупі", – вказала уповноважена президента з питань мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Читайте також: Терористи відпустять двох військових, взятих у полон під Іловайськом

За словами Геращенко, серед тем для обговорення в Мінську є доступ місії Міжнародного комітету Червоного Хреста на окуповані території.

"Але і держава має більш серйозно і відповідально ставитися до цих питань, не перекладаючи на плечі волонтерів, а співпрацюючи в цій роботі і координуючи нашу діяльність", – наголосила Геращенко.