У СБУ заявляють про ‎вилучення під час обшуку арсеналу зброї у групи, що готувала вбивство керівника МВС Арсена Авакова та низку інших замовних вбивств у Києві та Харкові.

"У зловмисників вилучено великий арсенал зброї: чотири міни МОН-50, 67 гранат, чотири гранатомети РПГ-22, три автомати Калашникова, гвинтівка Мосіна, дробовик Mossberg, понад два кілограми тротилу у шашках, 18 електродетонаторів, прилади нічного бачення, оптичні приціли, біноклі, дальномір, понад п'яти тисяч набоїв різних калібрів, холодна зброя, глушники та магазини до автоматів. Також під час обшуку виявлено дві з половиною тисячі євро, 370 швейцарських франків та дві ампули наркотику "буторфанол", – мовиться у повідомленні СБУ, опублікованому у Facebook у суботу, 12 вересня.

У п'ятницю в СБУ повідомили, що Служба безпеки України спільно з Головною військовою прокуратурою запобігла вбивству міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та іншим замовним убивствам у Києві та Харкові. Також в СБУ повідомили, що у Харкові затриманий один з організаторів групи – керівника батальйону "Слобожанщина".

Сьогодні, відповідаючи на питання Радіо Свобода, Арсен Аваков заявив, що попереджений замах на нього цього тижня – вже сьомий за час, поки він очолює відомство.

Читайте також: Останній попереджений замах – уже сьомий – Аваков

Популярні новини зараз
Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Він зазначив, що високої думки про здобутки батальйону "Слобожанщина" у зоні АТО, але у Служби безпеки України є докази того, що командир батальйону міг бути причетний до організації замаху.

На запитання, що стало причиною таких дій комбата "Слобожанщини", Аваков відповів: "Може, дах зірвало, може, ще щось".

За словами міністра, серед осіб, які планували замах, "командир іще одного батальйону, також харківського". Деталей Арсен Аваков не навів.