Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у коментарі "Радіо Свобода" заявив, що за час, поки він очолює відомство, на нього попереджено сім замахів.

Останній – 11 вересня у Харкові, коли затримали одиного з організаторів групи – керівника батальйону "Слобожанщина", йдеться в повідомленні.

Арсен Аваков зазначив, що цінує здобутки батальйону "Слобожанщина" у зоні АТО, але Служба безпека України має докази того, що командир батальйону міг бути причетний до організації замаху.

"Слобожанщина" – це підрозділ, створений зокрема і за мого сприяння. Брати Янголенки – одні з перших, хто увійшов до складу нових сил і підтримували зміни. Вони добре проявили себе минулоріч, зокрема у гострих ситуаціях під Волновахою, де вони розташовувалися. Там ми з ними зустрічалися. Янголенко нагороджений медаллю, іменною зброєю, зокрема й від мене. Я про нього хорошої думки. Але з'явилися матеріали, за якими йому висунуто обвинувачення, що він вступив у змову з низкою осіб в організації замаху на кількох людей", – зазначив Арсен Аваков.

На запитання, що стало причиною таких дій, комбата Аваков відповів: "Може, дах зірвало, може, ще щось".

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Серед осіб, які планували замах, командир іще одного батальйону, також харківського - сказав мінстр, однак деталей Арсен Аваков не повідомив.

"Головна загроза, на яку зараз роблять ставку наші вороги – не зовнішня загроза, не війна, яку ми навчилися стримувати, не економіка, а внутрішня дестабілізація", – додав Аваков.

Читайте також: Працівницю столичної податкової затримали на хабарі

Як повідомлялося раніше, СБУ спільно з Головною військовою прокуратурою попередили вбивство Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та інші замовні вбивства в Києві та Харкові.