В Умані колишній контрактник, який 24 серпня крокував Хрещатиком урочистим маршем, через інтернет-магазин продавав два комплекти амуніції, яку мав би віддати після завершення служби.

Таке повідомлення з'явилося на сторінці радника президента Юрія Бірюкова у Facebook. Бронежилет, каску, тактичний рюкзак та тактичні окуляри контрактник оцінив у 7,5 тис. грн. Задешево правив, адже лише бронежилет Міноборони закуповує за 5,5 тис. грн. Зважаючи, що все виставлене на продаж належить державі, прямі збитки складають більше 15 тис. грн.

Продати чуже ділкові не вийшло - оголошення вчасно помітили і втрутилися правоохоронці. Кажуть, випадок не перший. Тож тепер за справу візьметься слідча комісія. Саме вона визначить осіб, які допустили розкрадання державного майна.

Читайте також: Рівненські військові продавали боєприпаси злочинцям

"Боєць звільнився з мотострілецької бригади через тиждень після Маршу. Підкреслюю, звільнився з контракту, а не демобілізувався. І правила здачі інвентарного майна він точно повністю знав. І знав, що броніки і каска, рюкзак і окуляри - інвентарне майно, яке не можна потягнути з собою... Форму і берці - так, легко, після дембелю або звільнення можеш продавати. Але ось інвентарне майно... І учасникам Маршу докладно пояснили: форму у вас не забирають, а ось екіпіровку треба при звільненні/демобілізації здати", - написав Бірюков.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

За фактом продажу майна порушена кримінальна справа. Слідчі вже виявили, в якій бригаді служив гендляр, і тепер перевіряють розтрату на складах підрозділу та ймовірну причетність посадових осіб до зникнення майна.