13 вересня в Херсоні творці вистави на ЛГБТ-тематику, через погрози фізичної розправи, були змушені провести спектакль в засекреченому місці.

Про це повідомили в УНН.

Після реклами вистави "Стигма" в місцевих ЗМІ, в соціальних мережах з'явилося повідомлення з погрозами авторам п'єси, режисерам і всім глядачам, які прийдуть подивитися виставу.

"Присутність будь-якої людини на цій події може закінчитися для неї сумно, так як наші дії будуть відповідати тій небезпеці, яку несе пропаганда нетрадиційних цінностей ... Наше місто має і буде чистим", - написали в повідомленні.

Щоб не провокувати нетерпимих громадян, організатори заходу вирішили законспірувати місце проведення спектаклю. Про місце і час ЛГБТ-вистави журналістам і творчим активістам повідомили по телефону.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Читайте також: Українські зірки влаштували дефіле в рідкісних вишиванках (фото, відео)

"Ми знали, що ця тема болюча, але не думали, що вона викличе таку агресію. Загрози фізичної розправи були спрямовані не тільки в нашу сторону, а й на глядачів. Представники праворадикальних організацій обіцяли провокації і власникам закладу, де ми хотіли влаштувати прем'єру. Ми звернулися в правоохоронні органи. Така цензура неприпустима в театрі, зрештою - це порушення наших прав ", - зазначила в інтерв'ю журналістам авторка п'єси Наталя Блок.

Довідка. У виставі "Стигма" зібрані монологи реальних представників ЛГБТ-спільноти, які не могли зізнатися оточуючим у своїй орієнтації.