Відомі українці пройшлися по подіуму в унікальних вишиванках, яким більше ста років.

Про це повідомляє УНН.

У заході взяли участь кілька десятків представників українського шоу-бізнесу, серед яких Влада Литовченко, Марія Собко, Катя Осадча, Марія Яремчук, Ольга Сумська, Віталій Козловський, Петро Чорний та інші.

Знаменитості зізналися - вишиванки вдягають досить часто і пишаються цим.

"У мене в гардеробі чотири вишиванки. Одну з них, старовинну, мені передала у спадок бабуся. Сьогодні я тут, щоб популяризувати національний одяг серед молоді. Щоб люди розуміли: ми українці - і це круто", - розповіла співачка Марія Яремчук.

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Також відомі українці люблять національні прикраси. Зокрема, актриса Ольга Сумська зізналася, що обожнює корали.

Читайте також: У Борщові провели свято патріотів-борщеманів (фото)

"Коли людина запитує, що подарувати з прикрас, відмовляюся від діамантів. Прошу корали. Обожнюю їх носити", - зізналася Сумська.

Крім дефіле, актори Київського драматичного театру показали виставу про історію колірної гами і орнаментів вишитого одягу. А поруч з подіумом розгорнулася музейна виставка чоловічих і жіночих вишиванок з різних регіонів кін. XIX - поч. ХХ ст.