Напередодні виборів Київська міська рада фактично здійснила рейдерську атаку на Київську міську клінічну лікарню №1.

Рішенням від 23 липня цього року Київрада створила дивне комунальне некомерційне підприємство "Київський міський медичний центр" Академія здоров'я людини". Без узгодження з мешканцями Дарницького району і трудовим колективом (а це близько тисячі співробітників), Київрада винесла рішення передати приміщення та обладнання лікарні незрозумілому підприємству з абсурдною назвою. Адже в академії повинен йти активний навчальний процес, а підприємство має приносити прибуток, тому згадка в назві того, що воно некомерційне, нівелює всю його сутність.

Лікарі цілком обґрунтовано вважають, що рішення Київради направлене на знищення лікарні і поетапну підготовку її до приватизації.

Цікаво, що Київрада визначила розмір статутного капіталу новоствореного КП в сумі 10 000 грн. Більше 20 тисяч квадратних метрів площі (!) приміщень медичного закладу переходять з лікарняного фонду у розпорядження "Академії ...".

Скажімо, відділення акушерства і гінекології переходить до КП, а це майже 3500 кв. м триповерхової будівлі. Як відомо, не всі можуть платити за медичні послуги, тому багато породіль безкоштовно народжують в державній структурі - міській лікарні. Існують цілком об'єктивні побоювання, що нове КП встановить свої тарифи на пологи. Інша справа, що вся діагностична служба перейшла до "Академії ...", адже зараз хірургічне та інші відділення повністю залежні від нового центру.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Старий терапевтичний корпус лікарні - окрема будівля на дев`ять поверхів - також переданий КП. І старий корпус (два поверхи) бактеріологічної лабораторії (нового корпусу не існує взагалі) забрали у лікарні.

Населення Дарницького району, а це майже 400 000 людей, позбавляють навіть надії на те, що в міській клінічній лікарні можна отримати допомогу безкоштовно. "Академії ..." також передаються харчоблок, гаражі, пральня, різноманітні бокси, перший поверх патологічного корпусу, приміщення АТС і дезкамер, прорабська, приміщення адмінкорпусу і навіть бомбосховище.

Читайте також: "Рух за реформи": хочеш зробити щось хороше - зроби сам

Сьогодні Київська міська клінічна лікарня №1 лікує звичайних пацієнтів і має пологовий будинок. Лікарня виконує складну, але необхідну місію - лікування людей без певного місця проживання. Втім, в будь-який момент це все може припинитися. Трудовий колектив підозрює, що за рейдерською атакою на лікарню стоїть головний лікар Ігор Чермак і його заступник Олександр Іванько.

Ігор Чермак - фігура колоритна, колишній член Партії регіонів, балотувався в 2012 році в народні депутати по Дарниці в одномандатному виборчому окрузі №212. На ділянці №800212, а це якраз лікарня і є, з 822-х виборців, за дивним збігом, за нього проголосувало 567. Протягом 2013 року він організовував збір "благодійних внесків" з пацієнтів лікарні.

Щомісяця, в середньому, Чермак, за наявною інсайдерською інформацією, розпоряджався понад 100 тисячами гривень, за які ніколи ні перед ким не звітував.

Сьогодні ситуацією з рейдерською атакою на Київську міську клінічну лікарню №1 зацікавилася ГО "РУХ ЗА РЕФОРМИ". Правоохоронні органи розбираються з законністю винесеного рішення Київради. Представники "РУХу за Реформи" рішуче налаштовані відстояти лікарню для дарничан.