Настоятель Києво-Печерської Лаври, митрополит Павло заявив, що не порушував правила дорожнього руху і поважає журналістів, хоч деякі з них "вносять смуту".

Про це йдеться у його відеозверненні, поширеному на сайті Лаври 15 вересня.

"Я журналістів поважаю, з усіма спілкуюся, з тими, хто має чисту душу й серце, хто служить нашому суспільству для напоумлення, наставляння, для зцілення душі й тіла. Але ті, котрі самі загинули у нетрях своїх гріхів, всіляко вносять смуту не лише в церкву, але й у державу", – заявив він.

"Деякі особи спершу причепилися через машину, яка нібито має якесь значення для життя людини, потім причепилися через арки, через зруйновану лікарню, через ті обʼєкти, які сьогодні, на жаль, не верхній території йдуть у небуття, руйнуються. Знову взялися за мене, бо я для когось є каменем спотикання", – додав настоятель Лаври.

Він також згадав конкретні медіа та апелював до конкретних журналістів, які у різний час зверталися до нього за поясненнями. Декого з журналістів настоятель Києво-Печерської Лаври назвав "одержимими дияволом".

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У липні в інтернеті оприлюднили відео, на якому співробітники патрульної поліції у Києві зафіксували порушення і зупинили Mercedes S-класу. В автомобілі, як зʼясувалося, їхав настоятель Києво-Печерської Лаври Павло.

Читайте також: Митрополит з Києво-Печерської Лаври на Mercedes тікав від поліції (відео)

У відеозверненні, поширеному 15 вересня, настоятель Лаври зазначив, що нічого не порушував, і назвав себе "законослухняним громадянином".

Настоятель Києво-Печерської Лаври Павло є архієреєм Української православної церкви (Московського патріархату).