У вівторок, 22 вересня, Апеляційний суд Києва розглядає клопотання захисту колишнього народного депутата, члена ВО "Свобода" Юрія Сиротюка на запобіжний захід у вигляді утримання під вартою за підозрою в організації масових заворушень під будівлею Верховної Ради 31 серпня.

Про це пише NBnews.

"Ми просимо змінити запобіжний захід. І клопотання про взяття на поруки підписали 31 народний депутат, а за них голосували сотні тисяч виборців. Просимо змінити запобіжний захід на взяття на поруки", - заявляє адвокат Свиридовський.

За словами захисту, у Сиротюка бездоганна репутація і він не збирається тікати за кордон.

"У мого підзахисного в руках були книги, і він хотів заспокоїти мітингувальників. Для чого правоохоронці почали відтісняти мітингувальників, в той час, коли ніяких провопорушень не було?", - додав адвокат.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Читайте також: Мосійчука в СІЗО зранку "катують" російською попсою

Нагадаємо, 11 Вересня суд заарештував Сиротюка на 60 діб. Його разом з іншими "свободівцями" підозрюють в організації заворушень у парламенту 31 серпня. Тоді агресивно налаштовані учасники мітингу почали штурмувати ВР, кидати каміння, димові шашки. Також кинули бойову гранату.

Загинули троє бійців Нацгвардії. Ще близько 150 осіб постраждали.