Згідно даним міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings, дефолт столиці України найближчим часом практично неминучий. Зокрема, Fitch опустило рейтинг Києва з "С" (дефолтний) до критично низького "СС" (дефолт неминучий). Це пов'язано з тим, що українська влада має намір продовжити на рік терміни погашення облігацій, сума за якими перевищує 5,1 млрд гривень.

Фахівці відзначають, що Київ неминуче чекає технічний дефолт вже найближчим часом.

"Безумовно, тут є зовнішні фактори. ВВП України тільки в цьому році скоротиться, щонайменше, на 9-10%, і в Fitch це враховують. Але не будемо також забувати, що столиця на відміну від інших великих міст України - Одеси, Харкова, Дніпропетровська - має істотні економічні і особливо політичні преференції. І тим не менше керівництво міста, в якому акумулюються величезні фінансові потоки, всього лише за півтора року довело Київ до банкрутства", - коментує ситуацію один з лідерів "Рух за реформи" Вадим Якимець.

Читайте також: "Київпастранс" витрачає півмільярда гривень на збір оплати за проїзд - "РУХ ЗА РЕФОРМИ"

За прогнозами економістів, технічний дефолт позначиться на зарплатах бюджетників та фінансуванні столичних соціальних програм, які майже неминуче чекає секвестр. При цьому експерти сходяться на думці, що Віталій Кличко і його команда спробують максимально приховати негативні наслідки від дефолту до місцевих виборів, намічених на 25 жовтня.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще