Президент України Петро Порошенко підписав указ про відзначення державними нагородами 138 військовослужбовців Збройних сил України.

Відповідний указ Президента від 22 вересня опублікований на сайті глави держави.

Серед нагороджених - 92 загиблих військових і 46 поранених.

Уточнюється, що ці військовослужбовці загинули або отримали поранення під час бойових дій з бойовиками, зокрема в Іловайську, Дебальцевому, в районі Артемівська та на маріупольському напрямку в період з серпня 2014 по липень 2015 року.

Таким чином, бійці нагороджені орденами Богдана Хмельницького III ступеня та "За мужність" ІІІ ступеня, а також медаллю "Захиснику Вітчизни".

Популярні новини зараз
Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Читайте також: Героїчну медсестру "Лютик" нагородили орденом "За мужність" (фото)

Раніше в Генштабі повідомили про втрати ЗСУ за час проведення АТО.

"З початку АТО і з початку окупації Криму наші втрати склали 1 915 осіб, з них бойових - 17 57. Санітарні втрати - 7 053 особи, з них бойових - 5 747 осіб", - підкреслив начальник Головного управління персоналом Генерального штабу ЗСУ Ігор Воронченко.

За його словами, на сьогоднішній день зниклим безвісти вважається 271 військовослужбовець ЗСУ, ще 76 - перебувають у полоні.