У Сумах співробітники Служби безпеки України затримали колишнього голову Сумської обласної виборчої комісії на хабарі. Його замінили на посаді тільки два тижні тому.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Ще перебуваючи на посаді голови, згідно з інформацією спецслужби, він "освоїв" частину бюджетних коштів. Їх виділили на потреби обласної виборчої комісії.

Зокрема, чиновник домовився про "відкат" з місцевим підприємством. На рахунок компанії були перераховані кошти для придбання канцелярських товарів, надання транспортних послуг. Це все нібито було потрібно для матеріально-технічного забезпечення виборчого процесу в регіоні.

Співробітники спецслужби затримали екс-голову комісії у центрі Сум під час отримання неправомірної вигоди. Її загальна сума становила понад 76 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК
Показати ще

Читайте також: Суддю Бердянського міськрайонного суду затримали за хабар у 30 тисяч гривень (фото)

За даним фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу "одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище".

Наразі тривають невідкладні оперативно-слідчі дії по встановлення інших можливих фактів отримання хабарів та "відкатів" колишнім чиновником.