В Українському домі відкрилася виставка "Скарби Тибету", присвячена дням буддійської культури в Україні. Про це повідомляє УНН.

В експозиції – предмети тибетського побуту, одяг, прикраси, музичні інструменти та статуетки Будди з різних частин світу, де сповідується буддизм. На церемонії відкриття днів буддійської культури був присутній посол Індії в Україні Манодж Кумар Бхарті.

"Буддійська культура дуже різноманітна і широка. Ця релігія перш за все навчає жити у мирі, тому Індія ніколи ні на кого не нападала. Це філософія буддизму. Ми раді, що ви можете доторкнутися до неї", - зазначив Бхарті.

Також на виставку завітали українські буддисти, які були одягнені у традиційне тибетське вбрання.

"Виставка дуже цікавою буде тим, хто вперше знайомиться із культурою буддизму. Але, як на мене, вона поверхнева, бо щоб осягнути цю релігію, потрібно набагато більше часу", - сказала буддистка Юлія.

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

Читайте також: В Україні сьогодні стартує Манхеттенський фестиваль короткометражок

Нагадаємо, що Дні буддизму в Україні проходять вже втретє. Триватимуть вони до 11 жовтня. Релігієзнавці та буддисти розповідатимуть про психологію, філософію цієї релігії, а також проведуть майстер-класи із медитації.