У Дніпропетровській області ліквідували мережу зловмисників, які незаконним шляхом отримували кошти, що виділяються Управлінням праці та соціального захисту населення в якості матеріальної допомоги при народженні дитини.

Про це повідомив начальник Управління з протидії злочинності у сфері економіки ГУ МВС України в Дніпропетровській області Олег Золотоноша, передає Інтерфакс-Україна.

За його словами, до злочинної групи входили співробітники однієї з державних структур Дніпропетровська і цивільні особи.

Більше п'яти років шахраї підробляли довідки про народження дитини і оформляли на підконтрольних осіб неблагополучної категорії справи про народження дітей.

"У підсумку фігуранти заволоділи грошовими коштами облуправління праці та соцзахисту населення в сумі понад 1,3 млн грн. Вони отримували і отримують по теперішній час на власні карткові рахунки соцвиплати в розмірі від 24 тис до 120 тис грн на неіснуючих дітей", - заявив Золотоноша .

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

В даний час вже встановлено 40 осіб, на яких були оформлені фіктивні довідки про народження дітей, і заведено 44 соціальних справи.

Читайте також: Фермери зібрали на полях Донбасу більше 50 боєприпасів (фото)

Нагадаємо, що сьогодні в Запорізькій області затримали інформаторів "ДНР".