Навіть через півтора року після анексії Криму Росією та вторгненні в Україну 11% наших співвітчизників досі не визначилися чи була взагалі окупація півострова, а 13% не знають як ставитися до дій РФ на Донбасі.

Такі результати всеукраїнського опитування, яке було проведено Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС). Було опитано 1000 респондентів у всіх регіонах України (окрім Криму), також на територіях Донецької та Луганської областей, які тимчасово не контролюються Україною.

Так, на питання "Ви згодні або не згодні з тим, що приєднання Криму до Росії у 2014 році є його окупацією?" 77,5% опитаних відповіли "так", а 10,8% не погодилися з твердженням. Ще 11,7% так і не змогли визначитися з думкою.

Також вирішили дізнатися думку населення щодо агресії Росії на Донбасі. Майже 80% респондентів відповіли, що "дії Росії на Донбасі фактично є військовою інтервенцією – збройним втручанням у внутрішні справи України", 7% - "дії Росії є на Донбасі є допомогою народу Донбасу у його боротьбі за свою незалежність". І знову є такі, які не знають що взагалі там відбулося - 13,2% не знають як ставитися до Росії.

Виявляється, українці пацифістично налаштовані. І це при тому, що Росія веде криваву окупацію Донбасу та розправляється із тими місцевими жителями, хто не погоджується з новою владою. Адже на питання "Яким діям надасте перевагу в умовах іноземної збройної інтервенції у ваше місто чи село?" відповіді розподілилися таким чином:

Популярні новини зараз
Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Показати ще

23,8% – збройний опір,

28,6% – опиратися шляхом участі в акціях громадянського опору – таких, як демонстрації, протести, марші, бойкоти, страйки, громадянська непокора,

11% – виїхати у більш безпечний регіон України,

3,2% – виїхати за кордон,

13,1% – нічого не робити,

18,4% – не визначилися зі своєю думкою,

1,9% – відмовилися відповісти.

Читайте також: У підвалі СБУ окупованого Донецька перебувають 28 бійців АТО

"Яким діям Ви б надали перевагу в умовах іноземної збройної окупації Вашого міста чи села?":

25,2% – чинити збройний опір,

26% – опиратися шляхом участі в акціях громадянського опору – таких, як демонстрації, протести, марші, бойкоти, страйки, громадянська непокора,

11,9% – виїхати у більш безпечний регіон України,

3,4% – виїхати за кордон,

13,1% – нічого не робити,

18,5% – не визначилися зі своєю думкою,

1,9% – відмовилися відповісти.