Органи прокуратури направили до суду майже одну тисячу обвинувальних актів за фактами вчинення злочинів проти основ національної безпеки України та пов'язаних з терористичною діяльністю.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

Зазначається, що протягом періоду 2014-2015 років слідчі органи внутрішніх справ та органи безпеки проводили досудове розслідування у понад дев'яти тисячах кримінальних проваджень. Всі справи порушені за фактами вчинення злочинів проти основ національної безпеки і оборони України.

Зокрема, з лютого минулого року слідчі органи безпеки повідомили 1815 особам про підозру у вчиненні злочинів. В прокуратурі зазначили, що серед них 88 чоловік є громадяни Росії.

Читайте також: "Правий сектор" заблокував "сепаратистську" конференцію в Одесі

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

На даний момент майже тисячу обвинувальних актів направлено до суду. Всі особи підозрюються у вчиненні злочинів за зазначеними категоріями.

Більше 400 осіб, згідно з повідомленням Генпрокуратури, суд вже визнав винними у вчиненні цих злочинів та засудив їх до різних строків ув'язнення.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала "поліцейського" з "ДНР" в районі проведення антитерористичної операції.