У Києві створили спеціальний табір для тренування священників перед відправкою в зону АТО.

Як повідомляє УНН, навчання з медичної справи для священників проходять на Трухановому острові.

Заняття на "Трухановій січі" проводять фахівці з тактичної медицини. Протягом одного дня священики навчаються реагувати на удари артилерії, рятувати поранених, надавати першу допомогу.

Інструктор із тактичної медицини Олена Огнєва розповіла, що для повного оволодіння навичками необхідно не менше п'яти діб.

"Священики повинні не тільки духовно, а й тілесно спасати людей. Молитва допомагає, але в бою рятує практика. Тому я прийшов сюди і поїду в зону АТО, щоб врятувати солдатів на фронті, якщо це знадобиться", - сказав священик Василій.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

За словами церковнослужителя, у результаті обстрілу на Донбасі загинули двоє українських священиків. Також отець Василій додав – перед виїздом у зону АТО їх попередили, що снайпери бойовиків полюють за людьми з шевронами "Капелан".

Планується відправка 70 капеланів на схід країни.

Читайте також: 400 священиків Київського патріархату вирушають в АТО (фото)

Нагадаємо, що військові капелани допомагають облаштовувати каплички бійцям АТО. Під Донецьком вони створили воїнам іконостас з дитячих малюнків.