Учора прикордонники затримали громадянина Словаччини, який намагався вивезти з України три старовинні ікони невідомого автора.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

"Під час перевірки документів прикордонники помітили схвильовану поведінку водія, який прибув у пункту пропуску "Ужгород" автомобілем Ford. Тому було прийнято рішення щодо проведення поглибленого огляду автівки спільно з представниками митниці", - сказано у повідомленні.

У результаті огляду прикордонники знайшли ікони із зображенням Ісуса Христа, Матері Божої та Святих, які знаходилися у багажнику автомобіля серед особистих речей водія.

Читайте також: Шахраї видурювали гроші на відпочинок дітей, прикриваючись Москалем

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

Іноземець розповів, що придбав ікони на інтернет-аукціоні, а розписку про їх вартість отримав від продавця. "Заявлена загальна вартість виявленого становить 2 тисячі гривень", - повідомляє Держприкордонслужба.

Правоохоронці вилучили ікони для проведення експертизи з метою визначення художньої, культурної і історичної цінності та встановлення їх справжньої вартості.