Міноборони Росії збирається випустити посібник "Ввічливі люди" для російських військовослужбовців, за допомогою якого солдат навчать поводженню з жінками і відучать від використання ненормативної лексики.

Про це військове відомство заявило в офіційній відповіді соціальному рухові "Всеросійське батьківські збори", повідомили "Известия".

"Міноборони Росії спільно з відомим фахівцем в області етикету та протоколу Центру ефективних технологій Іваном Арцишевським готує до видання посібник "Ввічливі люди". Він розрахований на військовослужбовців і членів їх сімей. У ньому в образній формі описуються правила етикету, поведінки поза розташуванням військової частини, в побуті, повсякденному житті ", - повідомили в Міноборони Росії.

Читайте також: На відкритті алкомаркета в Росії дітей розважали стриптизерки (фото)

Автор зазначив, що в підручнику будуть міститися правила поведінки за столом, при спілкуванні з жінками, рекомендації для ведення телефонних розмов, поради по іміджу і зовнішнім виглядом.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Це етикет для військових, як поводитися, коли вони зняли форму - як вітатися, представлятися, правильно користуватися приладами та іншим", - сказав Арцишевський.

Також у відомстві заявляють, що проводять з солдатами виховні бесіди з метою "недопущення ненормативної лексики". Але багато військовослужбовців поставилися до такої ініціативи скептично, оскільки вважають, що викорінити в армії вживання матюків неможливо, зазначили у виданні.