В Одеській області 15 тисячі громадян - інваліди з пригніченою психікою і порушеннями поведінки, всього на обліку в психіатрії - 64 тисячі громадян.

Такі дані оприлюднила на брифінгу психіатр Олена Артеменко.

Останнім часом кількість звернень до психіатрів зросла на 30%.

Читайте також: Через кризу росіяни перетворюються на шизофреників - російське ТБ (відео)

Артеменко зазначила, що дільничні психіатри ведуть постійний прийом, а стаціонар працює в 26 лікарнях області. В Ізмаїлі, Котовську, Іллічівську та Одесі діють міськдиспансери та Обласний медцентр психічного здоров'я, в якому 1 260 місць.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

"Люди банально бояться звертатися до психіатрів, коли у них намічаються якісь відхилення. За прогнозами фахівців, через п'ять років психічні розлади можуть увійти до світової п'ятірки хвороб-лідерів, тобто складуть до 50% від усіх захворювань", - підкреслила Артеменко.

При цьому вона додала, що перше, на що варто звернути увагу при підозрах на психічний розлад - це втрата працездатності та ізоляція від соціуму.