Нацбанк ввів до обіг нові п'ять гривень з Берегинею на честь Дня захисника України.

Колекціонери монет відкрили полювання на новеньких п'ять гривень. Усього НБУ викарбувало їх 50 тисяч штук. Така монета коштує у районі 30 гривень.

"Монета присвячена мужності й героїзму, непокірності та волелюбності борців за національну справу всіх поколінь і Дню захисника. Це свято за традицією святкується 14 жовтня в день Покрови Пресвятої Богородиці, за яким закріпилася ще і друга назва, – Козацька Покрова. Образ Божої Матері, яка тримає білу довгу покрову, став своєрідним оберегом України, символом її одвічного прагнення до встановлення згоди й миру", – розповіли в НБУ, передає ТСН.

Читайте також: Українці купили 12 тон золота

На аверсі монети фігура Пресвятої Богородиці, а на реверсі - на тлі камуфляжу тризубець. А зверху напис півколом: "За честь! За славу! За народ!".

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще